Update over Behnam Irani

Eerder vroegen we uw aandacht voor een andere Iraanse voorganger: Behnam Irani. Hij werd begin vorig jaar opgepakt en zit een lange gevangenisstraf uit voor ‘misdaden tegen de nationale veiligheid’. De werkelijke reden van zijn arrestatie was dat Irani leiding gaf aan een huisgemeente.

Behnam Irani heeft ernstige gezondheidsproblemen, waaronder een chronische maagzweer. Daarvoor heeft hij uiteindelijk geen behandeling gehad. Daarnaast heeft hij klachten aan zijn knie. Enkele jaren geleden werd na een auto-ongeluk een stuk metaal in zijn knie geplaatst, dat eens in de zoveel tijd vervangen moet worden. Behnam loopt nu erg mank.

Bid mee voor de gezondheid van Behnam. Hij heeft nog jaren gevangenisstraf voor zich en zijn huidige lichamelijk omstandigheden zijn zorgwekkend.