Uitlevering dreigt voor Makset

“Ik bid dat als dit van U is Heer, ik zal accepteren wat U zegt en U mij wilt helpen om het te dragen”, bidt de 32-jarige Makset die moe is van alles wat hem de laatste tijd is overkomen en bang is voor wat komen gaat. Al zes keer eerder werd hij opgepakt, maar deze keer heeft hij het zwaarder dan ooit.

Makset werd opgepakt in Kazachstan, het land waar hij in 2007 met zijn gezin naar toe vluchtte. Twee jaar later kregen ze van vluchtelingenorganisatie UNHCR de officiële status van vluchteling. Even leek het erop dat Makset in redelijke vrijheid kon leven, maar doordat Kazachstan volgens eigen regels bepaalt wie vluchteling is, kan hij nu alsnog worden uitgeleverd. We vroegen u hier een paar weken geleden gebed voor en doen dat nu opnieuw. Als Makset toch naar Oezbekistan moet, belandt hij waarschijnlijk jaren in de cel. Daarom is Open Doors een protestactie gestart om de zaak
bij de ambassade te bepleiten.

Bid dat God Makset kracht geeft om door te gaan.

Bid dat het hooggerechtshof de vluchtelingenstatus van Makset erkent, zodat hij eindelijk met zijn gezin in rust kan leven.

Bid ook voor de vrouw en kinderen van Makset, die in deze onzekere en spannende tijd zonder hun vader moeten leven en de kans lopen om hem langere tijd niet meer te zien.