Egypte: Kerk door wonder gered van verwoesting

”Dood aan de aanbidders van het kruis”, schreven moslims op de muur van de evangelische Kasr-el-Dobara-kerk in de Egyptische hoofdstad Caïro voordat ze er binnentrokken. Na een mislukte poging om de Amerikaanse ambassade te bestormen vanwege de anti-islam film Innocence of Muslims, richtten ze hun woede op de kerk. De voorganger en dertig christenen die in de kerk waren, hoorden hoe de aanvallers vernielingen aanrichtten in de boekwinkel bij de kerk. Ze vreesden dat hen hetzelfde lot wachtte en sloten hun ogen en baden voor een wonder dat hun levens gespaard zouden blijven.

Nadat de betogers in de boekwinkel hadden huisgehouden en ze verder wilden trekken, riep een man dat ze moesten stoppen. Hij vertelde hoe de christenen hem tijdens de revolutie hadden geholpen. Daarna vertelde een tweede man dat de christenen hem die dag aan water hadden geholpen om de voeten van moslims te kunnen wassen voordat ze gingen bidden. Bij het horen van die verhalen viel de groep stil, keerde zich om en vertrok. “Ooit zullen we weten of die mannen gewone mannen waren, of engelen die de kerk moesten beschermen”, reageerde een oudste van kerk.

In andere landen in Noord Afrika en het Midden-Oosten liep het helaas anders af. In Niger werden vanwege de anti-islam film verschillende kerken geplunderd en in brand gestoken. Voorgangers en leden van die gemeenten werden in elkaar geslagen. In Pakistan brandde een kerk en een christelijke school tot de grond toe af en in Nigeria werden uit protest zes christenen doodgeschoten.

Bid dat na alle onrust in verschillende landen om de anti-islamfilm de rust terugkeert in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Pakistan.

Bid voor troost en kracht voor christenen die familieleden hebben verloren of gewond en getraumatiseerd zijn geraakt.

Bid dat christenen in deze landen volharden in hun geloof en kracht ontvangen om een getuige van Christus zijn.