Gebedspunt week 43: Manieren om het Evangelie te verspreiden

SDOK grondlegger en Roemeens predikant Richard Wurmbrand zei eens: “Geef ons de middelen die we nodig hebben, dan zullen wij de prijs betalen voor het gebruik daarvan.” Vervolgde christenen weten dat Gods Woord krachtig is en zijn tot grote offers bereid om dit Woord te verspreiden.

De manieren om de Bijbel en lectuur te verspreiden zijn talloos. Vaak worden de mogelijkheden van vervoer aangepast aan de onmogelijkheden van het land. In Noord-Korea bijvoorbeeld worden bijbelgedeeltes per luchtballon vervoerd. In de moerassige jungle van Colombia worden waterbestendige Bijbels per boot vervoerd. Ook de media vormen een belangrijk middel om het Evangelie te verspreiden. Het waardevolle werk van de Bijbelverspreiding heeft God in kwetsbare handen gelegd, namelijk die van Zijn kinderen. Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die het goede verkondigen (Romeinen 10:15)!

Dank God dat Hij mensen gebruikt om de blijde Boodschap door te geven.

Bid om bescherming voor degenen die Bijbels en lectuur verspreiden.

In veel landen wordt gebruik gemaakt van mediakanalen om Gods boodschap van vergeving door te geven, bid dat velen hierdoor worden bereikt.