Bangladesh: Samir belaagd door 2.000 moslims

De Bengalese Samir komt uit een moslimfamilie die berucht en gevreesd is omdat het rovers en dieven zijn. “Op een dag hoorde ik dat christenen in de omgeving een doopdienst ging houden. Ik besloot om samen met een groep moslims die bijeenkomst te verstoren. We gingen op weg, maar toen we daar kwamen konden we niets doen. Iets hield ons tegen”, vertelt Samir. “Later ging ik terug om uit te zoeken wat mij had tegengehouden en kwam in gesprek met de predikant die de doopdienst leidde.”

Door die gesprekken leert Samir uiteindelijk de Here Jezus kennen en wordt hij christen. In de jaren daarna komen meer mensen tot geloof en groeit de groep naar 37 christenen. Samir: “Ik nam het initiatief om een kerk te bouwen en diende bouwplannen in, maar de moslims stonden dat niet toe. Ze kwamen met een groep van 2.000 moslims naar mijn huis en riepen dat ik moest stoppen met de bouw van de kerk. Ze wilden me zelfs doden, maar een aantal journalisten stapten naar voren en adviseerden ons niets aan te doen. “De hand van de christenen is lang”, zeiden ze.

In de menigte stonden op dat moment veel christenen die tot dan toe geheime gelovigen waren geweest. Samir: “Toen ik bedreigd werd kwamen ze naar voren en zeiden ze een voor een: Samir is niet de enige, ik ben ook christen! Dit maakte zo’n indruk op de bedreigers dat ze ons met rust lieten en weggingen.”

Samir zit nu wel zonder inkomsten. Moslims hebben zijn restaurant bestempeld als ‘onrein’. Open Doors ondersteunt Samir en zijn vrouw en zes kinderen. Samir en zijn vrouw Menar vragen ons gebed voor hun situatie maar ook hebben ze een les voor ons. Samir: ‘We zijn blij dat we mochten lijden om Jezus’ wil, maar het stelt niets voor vergeleken met het lijden van Jezus zelf’.

Bid dat Samir en de gelovigen toch een kerk kunnen bouwen.

Bid voor hun kinderen. Een dochter presteert goed op school en was de op twee na beste van de klas. Vanwege haar geloof is ze ‘gedegradeerd’ tot een van de slechtsten van de klas.

Bid dat het getuigenis van deze groep christenen moslims aan het denken zet. Twee imams zijn zeer nieuwsgierig om meer van Samir te horen.