Youcef Nadarkhani gearresteerd maar weer vrijgelaten

Op Eerste Kerstdag werd de Iraanse christen Youcef Nadarkhani opnieuw gearresteerd. Hij werd gevangen gezet in de Lakan-gevangenis omdat hij zijn volledige straf nog niet heeft uitgezeten. Op 7 januari werd Nadarkhani weer vrijgelaten.

Youcef Nadarkhani zat sinds 2009 gevangen en was ter dood veroordeeld voor afvalligheid van de islam. Afgelopen september werd de aanklacht in hoger beroep ingetrokken en werd hij veroordeeld voor betrokkenheid bij evangelisatieactiviteiten. Youcef werd na de uitspraak vervroegd vrijgelaten. In december werd echter opnieuw een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd en moest hij zich melden bij de gevangenis. Inmiddels is Youcef weer thuis en zijn er geen nieuwe aanklachten tegen hem ingediend.

Christenen in Iran zijn bezorgd over de intimidatie door de overheid tegen christenen. Op 31 december werden ook twee gemeenteleden van Youcef gearresteerd. Behzad en Mohammad-Reza zitten gevangen in de Lakan-gevangenis. De christelijke gemeenschap in Iran vraagt gebed voor hen.