Miljoenen christenen lijden om hun geloof in Jezus Christus

Deze week verscheen de Ranglijst Christenvervolging met daarop 50 landen waar christenen het meest worden vervolgd. Honderd miljoen christenen maken dagelijks vervolging mee. Vele christenen zitten in de gevangenis of worden onderdrukt in strafkampen. Anderen zijn door hun familie en vrienden verstoten en op de vlucht.

In Afrikaanse landen verslechterde de situatie voor christenen in 2012. In Mali kwamen christenen ernstig in de verdrukking toen moslimfundamentalisten in maart in opstand kwamen. Door het geweld tegen christenen kwam Mali dit jaar nieuw binnen op de Ranglijst Christenvervolging. Op plaats 7, direct in de top-10. Ook in het Midden-Oosten is het geweld tegen christenen in 2012 toegenomen. Zo stijgt Syriƫ van 36 naar plaats 11. Christenen in dit land leven te midden van oorlog en zijn hun leven niet zeker.

Er zijn ook hoopvolle ontwikkelingen te melden. Zo is het voor christenen in China makkelijker om openlijk hun geloof in Jezus Christus te belijden. Huiszoekingen en arrestaties komen niet meer op grote schaal voor. Toch zitten er ook in China nog zeker 100 christenen gevangen.

Veel christenen ervaren afwijzing van hun familie en vrienden en hebben vaak het gevoel er helemaal alleen voor te staan. Bid dat zij worden bemoedigd en andere christenen leren kennen om hun geloof mee te delen.

Nog steeds voert Noord-Korea de Ranglijst Christenvervolging aan. Bid voor de 50.000 tot 70.000 christenen die zijn opgesloten in strafkampen. Bid om een verandering in het land en voor een omkeer binnen de regering.

In veel Afrikaanse landen komen christenen meer in de verdrukking. Bid voor de Kerk in deze landen. Bid dat ze staande blijven in vervolging.