Centraal-Azië: Opnieuw vlucht Miriam voor haar familie

Al tien jaar ervaart de 29-jarige Miriam de gevolgen van haar keuze om Jezus Christus te volgen. Miriam woont in een land in Centraal-Azië, waarvan we om veiligheidsredenen de naam niet noemen. Toen afgelopen maand haar moeder overleed, werd weer duidelijk hoe boos haar moslimfamilie is. Miriam kreeg de schuld van haar moeders dood. Miriams familie wilde haar uithuwelijken, maar ze weigerde. De reactie van haar jongere broer was dat hij haar benen en armen zou breken om te zorgen dat Miriam niet meer naar de kerk kon gaan. Uiteindelijk sloeg ze op de vlucht.

Het is niet de eerste keer dat Miriam moest vluchten. In 2008 dreigden haar broers haar te vermoorden. Twee jaar lang was het niet mogelijk om terug te gaan naar haar familie. Toen ze terugkwam in haar dorp ging het even goed, maar nu zit Miriam ondergedoken bij andere christenen.

In Centraal-Azië is niet alleen familie maar ook de staat fanatiek in het vervolgen van christenen. Zo werd Dinara begin januari meegenomen door de geheime politie. Ze werd uren verhoord en bedreigd met gevangenisstraf. Het komt vaker voor dat christenen worden opgepakt zonder aantoonbaar bewijs. Een paar dagen later volgt dan een rechtszaak waar zij torenhoge boetes opgelegd krijgen. Als ze die niet betalen wordt beslag gelegd op hun eigendommen, zoals hun huis.

Bid om verandering en verzoening tussen Miriam en haar familie.

Bid om vrede voor Miriam nu ze weer op de vlucht is. Bid dat ze rust vindt bij God.

In 2012 kwam het in Centraal-Azië meerdere keren voor dat christenen zonder reden worden opgepakt en beboet. Bid om wijsheid voor christenen zoals Dinara die leven onder grote druk.

PS. Goed nieuws uit Iran. Twee weken geleden vroegen we uw gebed voor Yousef Nadarkhani en Vruir Avanessian. Deze voorgangers waren tijdens de kerstperiode opgepakt en gevangengezet. Beide mannen zijn in de afgelopen weken op borgtocht vrijgekomen.

Dank God voor dit wonder!