Colombia: Rosmy, Jackeline en Hernán blijven als wezen achter

Een afschuwelijke gebeurtenis speelde zich af voor de ogen van Colombiaanse kinderen Rosmy, Jackeline en Hernán. Na een bijbelstudie bij de familie thuis, vielen gewapende rebellen het huis binnen en vermoorden de moeder van de kinderen. Nog in shock hoorden de kinderen het dreigement dat ook zij vermoord zouden worden wanneer ze niet binnen drie dagen hun huis zouden verlaten.

Twee jaar eerder doodde dezelfde rebellengroep de vader van het gezin, Nelson Ramos. Nelson was voorganger en sprak overal over Jezus. Na de moord op zijn vader raakte Hernán verbitterd. Hij nam zich voor wraak te nemen. Tijdens een christelijke bijeenkomst veranderde God zijn hart. Hernán liet zich dopen en raakte betrokken bij christelijke activiteiten.

In bepaalde delen van Colombia maken rebellengroeperingen de dienst uit en houden zij de hele regio in de greep van angst. Christenen moeten het ontgelden omdat zij de acties van de rebellen afkeuren. Alicia en Nelson zijn niet de enige christenen die vermoord werden om hun geloof.

Bid om troost en rust voor Rosmy, Jackeline en Hernán om de dood van hun moeder te verwerken.

Bid dat Hernán niet opnieuw terugvalt in haat en wraakgevoelens. Bid om de bescherming van zijn hart en gedachten.

Bid voor de Kerk in Colombia. Veel christenen leven in angst voor terreurbewegingen.