Mali: bid voor de Kerk

De Kerk in Mali heeft ons gebed nodig. Sinds rebellen de noordelijke delen van Mali tot een islamitische staat uitriepen, is het daar gevaarlijk voor christenen. Kerken werden vernield of gebruikt als woning voor rebellen. Christenen en ook gematigde moslims werden vermoord. Christenen verlieten hals over kop hun huis om een veilig heenkomen te zoeken in het zuiden van Mali of in één van de buurlanden.

Het is erg onzeker hoe de situatie in Mali zich gaat ontwikkelen. Islamisten maken gretig gebruik van de zwakke sociaaleconomische situatie om een radicale islam te preken. Zelfs met de interventie van het Franse leger is het onzeker of christenen dezelfde vrijheid terugkrijgen die ze ooit hadden.

Voor de Kerk is er binnen één jaar veel veranderd. Christenen worden vervolgd en vermoord. De Kerk was niet voorbereid op deze plotselinge wending. Juist nu is het belangrijk dat christenen onderwijs krijgen hoe om te gaan met vervolging.

Bid dat de regeringsleiders van Mali de rust en stabiliteit op een goede manier herstellen.

Bid voor de Kerk die uit het niets te maken krijgt met hevige vervolging. Bid om goed onderwijs over christenen hierin moeten staan.

Bid voor christenen die moesten vluchten en wanhopig zijn. Bid om vrede en kracht voor hen.