Stapels met post

Wat een stapels met post komen er binnen op het kantoor van SDOK. In 2012 kwamen er honderden kaarten voor christenen in Egypte en voor de gemeente van dominee Palty in Indonesië. Toen ik de kaarten uitpakte en bekeek, trof het me hoeveel mensen elke twee maanden de moeite nemen om een kaart te schrijven naar vervolgde broeders en zusters.

Het lijkt een simpele handeling, maar een kaart heeft veel effect. Toen ik op reis was in Pakistan hadden we enveloppen vol kaarten mee voor vrouwen en meisjes van de naaischolen daar. We hebben ze uitgedeeld tijdens een bijeenkomst en alle vrouwen glunderden en keken verwonderd naar al die kaarten uit Nederland. Na afloop van de bijeenkomst wilden een paar meisjes op de foto en showden ze trots hun kaarten voor de camera (zie de foto). En wie weet hangen die kaarten nog steeds op de muur van een huis in Pakistan. Dat kan uw kaart zijn, die met liefde geschreven is en met liefde ontvangen is door een christen ver weg. Post heeft altijd een blijvende waarde.

Telkens als er post via ons kantoor naar een broeder, zuster of gemeente wordt gestuurd, ben ik weer onder de indruk. Ik besef dat vervolgde christenen er niet alleen voor staan, maar dat wij allen om hen heen staan om ze te bemoedigen met gebed en kaarten.
Uw kaart en de boodschap die u erop geschreven heeft, kunnen een troost zijn in moeilijke tijden. Dat heb ik gemerkt in Pakistan en mijn collega’s merken het in andere landen waar ze kaarten uit Nederland uitdelen . De dankbaarheid is groot en de boodschap mist zijn doel niet, christenen zijn nooit alleen.

Uw post maakt het verschil en daar ben ik dankbaar voor. Wilt u blijven schrijven? Doe dan mee met de bemoedigingsactie van SDOK.

Thirza