Evangelisatie is verboden in Algerije

Op 4 juli 2012 veroordeelde een rechtbank in de Algerijnse stad Tigzirt de christen Mohamed Ibaouene tot een jaar gevangenisstraf en een boete van bijna vijfhonderd euro. Hij werd aangeklaagd vanwege evangelisatieactiviteiten.

Tot december 2012 wist Mohamed niets af van de aanklacht en de veroordeling. Hij was getrouwd en naar een andere stad verhuisd. Toen hij de uitspraak hoorde, ging hij meteen in hoger beroep. Op 13 februari werd de veroordeling tegen Mohamed bevestigd. Zijn gevangenisstraf werd ingetrokken maar de boete die hij moet betalen is verdubbeld. Mohamed wil opnieuw protest aantekenen tegen de uitspraak.

Niet-islamitische gebedsbijeenkomsten zijn niet toegestaan in Algerije. Christenen in het land vragen daarom gebed voor godsdienstvrijheid en voor Mohamed.

Bid dat Mohamed elke dag de vrede en bescherming van Jezus Christus ervaart.

Bid dat hij wordt vrijgesproken van de aanklachten.

Bid dat de rechters en autoriteiten in Algerije barmhartig zullen zijn en rechtvaardig handelen.
Bid dat zij Jezus Christus leren kennen en Hem gaan volgen.