Bangladesh: Christelijke gezinnen op de vlucht

Twee christelijke gezinnen zijn in februari verjaagd uit het dorp Balapara. Op 8 februari was de 50-jarige Ekramul onderweg naar zijn huis toen een groep boze moslims hem de weg ontzegde. De groep reageerde woedend toen Ekramul verklaarde christen te zijn geworden. Ze sloegen hem in elkaar. Ook werd zijn riksja gestolen. Geschrokken en verward sloegen Ekramul, zijn vrouw en kinderen op de vlucht.

In hetzelfde dorp kreeg de 35-jarige Mazedul een kleine week later bezoek van zijn vaders, broers en ooms. Zij vertelden Mazedul dat hij niet meer met hen kon samenleven omdat hij christen was. Andere christenen konden Mazeduls vader overtuigen zijn zoon een stukje land te geven ver weg buiten het dorp. Van bamboe werd een eenvoudig hutje voor Mazedul gemaakt.

Moslimbekeerlingen in het noorden van Bangladesh staan vaak onder druk om terug te keren naar de islam. Tijdens Kerst 2012 kwam een aantal moslimbekeerlingen voor het eerst openlijk uit voor hun geloof in Jezus Christus. Sinds die tijd ervaren verschillende christenen vervolging vanuit hun familie of dorp.

Bid om kracht en troost voor Ekramul, Mazedul en hun gezinnen.

Bid voor andere christenen in het noorden van Bangladesh die bang zijn dat hun familie hen verjaagt.

Bid voor moslimbekeerlingen die nog niet aan hun familie hebben verteld dat ze christen zijn geworden. Bid om wijsheid en inzicht voor deze gelovigen.