Libië: Christelijke eigenaar boekwinkel gearresteerd

In de Libische stad Benghazi is op 10 februari een Egyptische christen gearresteerd. Sherif is eigenaar van een boekwinkel waar hij ook christelijke boeken verkoopt. Na zijn arrestatie werden alle boeken door de overheid in beslag genomen. Sherif wordt sinds zijn arrestatie mishandeld.

Tegelijk met de arrestatie van Sherif werden meer buitenlandse christenen opgepakt. De Libische politie verklaarde dat de gelovigen vastzitten op verdenking van het bekeren van moslims naar het christendom. Dat is strafbaar in Libië. Tegen hen zijn er nog geen officiële aanklachten ingediend.

Op 17 februari was het precies twee jaar geleden dat in Libië de revolutie begon. Libiërs gingen de straat op en eisten het aftreden van generaal Khaddafi. Moslimbekeerlingen stonden zwaar onder druk van de overheid. De kerk hoopte dat met de revolutie er ook meer vrijheid zou komen voor de kerk. Nu zijn christenen vooral bang over wat de toekomst brengt. Met de arrestaties van afgelopen maand lijkt het erop dat vrijheid voor christenen nog ver weg is.

Bid om troost en kracht voor Sherif. Bid dat aan de mishandeling tegen hem een einde komt.

Bid voor de gearresteerde christenen die net als Sherif worden vastgehouden. Bid dat zij hun geloof niet verliezen, maar vasthouden aan de Here God.

Bid om wijsheid en vertrouwen voor de familie en vrienden van de christenen die gevangen worden gehouden.

PS. Twee weken geleden vroegen we uw gebed nadat twee christelijke leiders in Kenia waren neergeschoten. Eén van hen overleefde de aanval niet. Medewerkers van Open Doors bezochten de begrafenis van Abdi Welli en spraken met zijn vrouw. Op de website leest u haar verhaal en vertelt ze waar u voor kunt blijven bidden.