Pakistan: Christelijke wijk in Lahore vernield

Op zaterdagavond 8 maart werden in de Pakistaanse stad Lahore honderd huizen van christenen in brand gestoken en vernield. De reden: een jonge man werd de dag ervoor gearresteerd en beschuldigd van blasfemie. De arrestatie was niet genoeg voor een groep moslims, ze wilden dat de politie de man zou uitleveren. Daarop vielen ze de christelijke wijk Badami Bagh aan.

Sawan Masih, de man die zich negatief zou hebben uitgelaten over de profeet Mohammed, werd door de politie gearresteerd. De arrestatie was bekendgemaakt via luidsprekers in een moskee en bracht een groep woedende moslims op de been. Huizen brandden af, winkels werden geplunderd en ook kerken waren het doelwit. Honderden christenen uit de wijk sloegen op de vlucht, maar er raakte niemand gewond.

Blasfemie, ofwel godslastering, is een zwaar vergrijp in Pakistan. Iemand die veroordeeld wordt voor blasfemie kan een levenslange gevangenis krijgen of zelfs ter dood worden veroordeeld, zoals Asia Bibi en Younis Masih.

Bekijk een video van de NOS over de verwoestingen in Badami Bagh.