Noord-Korea: bid 3 dagen om verandering

Het zal u niet ontgaan zijn dat de spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea hoog oplopen. Voor christenen in het land, maar ook onze werkers onder Noord-Koreaanse vluchtelingen in het grensgebied is dit een spannende tijd. We vragen u deze keer om drie dagen te bidden voor Noord-Korea. We geloven en verwachten dat de Here God op Zijn tijd uitkomst gaat geven. Bidt u mee?

Dag 1: Bid voor Kim Jong-Un

Kim Jong-Un werd geboren als derde zoon van Kim Jong-Il. Nog voor zijn 30ste levensjaar werd hij de leider van Noord-Korea, een verzwakt en arm land. Maar ook een land dat met kernwapens experimenteert en een groot leger heeft. Door natuurrampen en grote economische problemen hebben veel Noord-Koreanen niet voldoende te eten. Toch spiegelt Kim Jong-Un Noord-Koreanen voor dat Noord-Korea een paradijs op aarde is. Bid dat de Here God een verandering in het hart van Kim Jong-Un teweegbrengt.

Dag 2: Bid voor de gevangenen

Noord-Korea wordt wel eens omschreven als de grootste openluchtgevangenis ter wereld, omdat burgers in een systeem gevangen zitten en weinig bewegingsvrijheid hebben. Maar honderdduizenden mensen, waaronder veel christenen, zitten letterlijk gevangen achter tralies en prikkeldraad. Vaak worden ze gemarteld en moeten dwangarbeid verrichten. Hun leven is niets waard in de ogen van het regime. Bid dat de Here God de gevangenen kracht geeft.

Dag 3: Bid voor het Woord van God

Waarschijnlijk liggen er in geen enkel ander land zoveel verstopte bijbels onder de grond als in Noord-Korea. Sommige liggen er al jaren. In het geheim zoeken Noord-Koreaanse christenen zo nu en dan een bijbel op en leren stukken uit het hoofd. Bid dat het Woord van God een sterke uitwerking heeft op de Noord-Koreanen die het lezen. Ongetwijfeld zijn er ook bijbels die in ‘verkeerde handen’ vallen. Bid dat mensen die deze bijbels in handen krijgen, worden aangemoedigd om het Woord te gaan lezen