Pakistan: Younis Masih is vrij

Na acht jaar gevangen te hebben gezeten, waarvan verschillende jaren in de dodencel, is de Pakistaanse christen Younis Masih weer vrij. Hij werd onlangs vrijgesproken van godslastering en is inmiddels weer thuis bij zijn gezin.

Een lokale partner van SDOK sprak met Younis. Younis vertelt erg dankbaar te zijn voor alle hulp die hij en zijn gezin de afgelopen jaren hebben gekregen. Hij zei: “Ik bedank iedereen die voor mijn vrouw en kinderen heeft gezorgd en die mij in de gevangenis heeft opgezocht. Ik ben zo dankbaar dat ik er geen woorden voor heb. In de gevangenis heb ik me zorgen gemaakt om mijn familie, maar God heeft voor ze gezorgd.”

Naast alle hulp die Younis heeft ontvangen bedankt hij ook iedereen die hem bemoedigd heeft met brieven en kaarten. Hij ontving een grote hoeveelheid post in de gevangenis. Ook SDOK hield in 2012 een bemoedigingsactie voor Younis Masih.

Younis is op vrije voeten en herenigd met zijn gezin. Toch blijft gebed voor dit gezin erg belangrijk. Younis: “In de gevangenis ben ik onmenselijk behandeld, dit was erg pijnlijk voor mij. Ik zat onschuldig in de gevangenis en dat was erg moeilijk. Ook ben ik erg verdrietig en teleurgesteld n de politie en de onderzoeken die ze hebben gedaan. Ze hebben me vals beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed.”

Blijf bidden voor Younis, zijn vrouw Meena en hun kinderen.

Younis maakt zich erg zorgen over zijn veiligheid en voor de toekomst van zijn gezin. Bid dat de familie een veilige plek kan vinden om te wonen.

Bid dat God vrede en rust geeft in het hart van Younis en dat hij de ervaringen die hij in de gevangenis heeft meegemaakt kan verwerken.