Moeder van vijf kinderen doodgeschoten in Somalie

Op 13 april werd de 42-jarige Somalische Fartun Omar, een weduwe en moeder van vijf kinderen, doodgeschoten. De vrouw werd al enige tijd gevolgd door de radicale islamitische groepering Al Shabaab. Haar man werd in december 2012 door Al Shabaab gedood omdat hij zich vanuit de islam had bekeerd tot het christendom.

Ook Fartun Omar was christen geworden, ze probeerde haar bekering geheim te houden in de vijandige omgeving waarin ze leefde. Toen ze probeerde te vluchten naar een andere stad, werd ze door Al Shabaab ontdekt en ter plekke doodgeschoten.

Bid voor de kinderen van Fartun die het drama voor hun ogen zagen gebeuren. Bid dat ze liefdevol worden opgevangen en veilig kunnen wonen.

Bid dat ze kracht en rust vinden bij God en de traumatische ervaringen kunnen verwerken.

Bid voor andere christenen in Somalië die onder bedreigingen leven.