Centraal-Afrikaanse Republiek: Voorganger bedreigd en beroofd door rebellen

Sinds de rebellenbeweging Seleka de macht overnam in de Centraal-Afrikaanse Republiek, merken christenen dat zij het doelwit zijn van plunderingen en geweld. Zo werd voorganger Gerald Bomana bedreigd en beroofd door 40 rebellen. Ze eisten dat Gerald hen geld zou geven, omgerekend ruim 10.000 euro. “Ik was verbaasd om te zien dat zelfs mijn buurman zich had aangesloten bij de rebellen. Hij was degene die de groep naar mijn kantoor heeft geleid.” Terwijl de rebellen Gerald bedreigden, roofden andere rebellen de rest van het kantoor leeg.

“Mijn 16-jarige zoon was er bij toen de mannen mij bedreigden. Toen ik vertelde dat ik het geld niet had, vertrokken ze weer. Maar ze kwamen in die week nog twee keer terug. Beide keren had ik het geld niet.” Gerald besefte dat zijn familie in groot gevaar was en vluchtte naar een ander deel van de stad. “Ik hoorde later dat de rebellen mij zochten en dat ze mij wilden vermoorden.”

De situatie in de Centraal-Afrikaanse Republiek is erg onzeker en gevaarlijk. De rebellen trekken al plunderend door het land en schuwen geweld niet. Christenen zijn erg angstig over de toekomst omdat zij vaak het doelwit zijn. In de afgelopen maanden werden verschillende kerkgebouwen geplunderd. Gerald: “Ik voel mij erg verdrietig, ik kan mij niet meer goed concentreren. Ik bid dat God onze familie geneest van de pijn die zij heeft opgelopen.”

Bid om bescherming voor Gerald en zijn familie nu ze op de vlucht zijn.

Bid voor christenen in de Centraal-Afrikaanse Republiek nu hun geloof op de proef wordt gesteld. Bid dat ze zich juist door deze moeilijkheden richten op de Here God.

Bid om vrede in het land.