Christenen in Laos uit dorp verstoten

Families in twee dorpen in Laos zijn onder druk gezet om hun huis te verlaten en zich ergens anders te vestigen, omdat ze zich bekeerd hebben tot het christendom. De dorpsoudste van het ene dorp heeft alle christenen verzocht het dorp onmiddellijk te verlaten. De spanning in dit dorp is hoog opgelopen. In een ander dorp hebben drie families officieel te horen gekregen dat ze moeten vertrekken, na twee jaar van vervolging.

In een ander deel van Laos een hebben leden van een huiskerk veel te maken met geweld en bedreigingen. Vier families kwamen in 2005 tot geloof nadat een vrouw, door gebed van een voorganger, was genezen van een ernstige ziekte. De nieuwe gelovigen begonnen een huisgemeente in hun eigen dorp, de kerk is inmiddels gegroeid tot zestien families. De christenen ervaren veel tegenwerking van hun dorpsgenoten.

Bid voor vervolgde christenen in Laos!