Egypte: Christelijke lerares veroordeeld om godslastering

Wat Demiana verkeerd heeft gezegd of gedaan tijdens een les aan een klas kinderen in Egypte weet ze niet, maar de christelijke lerares uit Luxor werd vorige week door de rechter veroordeeld omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd.

Demiana geeft les op een school waar zowel islamitische als christelijke kinderen naartoe gaan. Een aantal ouders van kinderen uit de klas die Demiana lesgeeft, diende een klacht in naar aanleiding van een les die Demiana gaf in april. Zowel de schoolraad als een lokale vertegenwoordiger van het ministerie van onderwijs onderzochten de klachten, maar oordeelden dat ze ongegrond waren. Ook bij navraag onder dertien leerlingen kwam naar voren dat de beschuldiging van Demiana onterecht was.

Toch spanden een paar ouders in samenwerking met hun advocaten een zaak aan tegen Demiana, waarna de lerares in mei direct gevangen werd gezet. Na drie dagen met drie hoorzittingen werd ze op borgtocht vrijgelaten. Afgelopen week werd de zaak verder behandeld en deed de rechter uitspraak. Demiana kreeg gelukkig geen gevangenisstraf, wat wel had gekund vanwege haar ‘misdaad’. De lerares kreeg een forse boete opgelegd. Ze overweegt tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Bid voor Demiana, dat ze in staat is op een juiste manier om te gaan met het onrecht dat haar is aangedaan. Bid dat ze haar gevoelens van boosheid, wrok en verdriet aan God kan overgeven.

Bid ook voor de schoolklas die Demiana onderwijst. Dat de kinderen die aanzetten tot het indienen van de klacht en de ouders die besloten een rechtszaak aan te spannen, mogen inzien wat ze veroorzaakt hebben en tot inkeer komen.

Bid ook voor andere Egyptische christenen die worden beschuldigd van godslastering. Dat de christenen die om deze reden gevangen zit Gods nabijheid en kracht ervaren.

Bron: Middle East Concern