Egypte: Angst voor chaos en protesten

Ons team uit Egypte doet een urgente oproep tot gebed. Zondag is het precies een jaar geleden dat president Morsi aantrad. Naar verwachting zal er dan massaal worden betoogd tegen zijn beleid en zullen aanhangers van Morsi en de Moslimbroedederschap ook van zich laten horen. Het is op dit moment ook al onrustig. Een Open Doors-medewerker schrijft: “We roepen onze broeders en zusters over de hele wereld op om voor ons te bidden en op die manier een schild te vormen dat ons beschermt tegen het geweld dat ons boven het hoofd hangt”.

Christenen houden hun hart vast voor het komende weekeinde. Veel Egyptenaren zijn teleurgesteld in Morsi en er is veel onvrede over zijn beleid. Bid voor het land, dat de situatie niet escaleert.

“We bidden dat we een getuige van Christus mogen zijn in deze tijd, hij is het enige, ware Licht in de duisternis die Egypte op dit moment in zijn greep houdt”, schrijft onze medewerker. Bid om kracht voor christenen om overeind te blijven en een getuige van Christus te zijn.