Pakistan: Nieuw leven voor Rimsha

Het verstandelijk gehandicapte Pakistaanse meisje Rimsha, dat vorig jaar in de gevangenis belandde na valse beschuldigingen van godslastering, is met haar familie naar Canada gevlucht. Dat meldt een christelijke organisatie zaterdag.

”Ze voelen zich vrij”, aldus de organisatie tegen de BBC. Het christelijke meisje zou Engels leren en graag naar school gaan. De 14-jarige Rimsha Masih belandde in augustus voor enkele weken in een extra streng bewaakte gevangenis.

Een imam had haar aangegeven omdat het meisje, dat naar verluidt niet kan lezen, verzen uit de koran zou hebben verbrand. De imam is later gearresteerd, omdat hij zelf de pagina’s van een koran aan de verbrande papieren zou hebben toegevoegd.

Bedreigd
Hoewel de aanklacht tegen Rimsha werd ingetrokken, was het meisje na haar vrijlating gedwongen om met haar familie onder te duiken. Ze werd bedreigd met de dood. In Pakistan worden mensen die zijn beschuldigd van godslastering soms door burgers vermoord, zelfs als ze zijn vrijgesproken.

De zaak tegen Rimsha riep wereldwijd verontwaardigde reacties op van christenen, mensenrechtenorganisaties en westerse regeringen. Zij wijzen erop dat de beschuldiging van godslastering vaak wordt gebruikt om religieuze minderheden te vervolgen.

Bron: ANP