Egypte: Christenen in Egypte vragen uw gebed

Opnieuw een grote verandering in Egypte na dagenlange protesten tegen het beleid van president Morsi. Op woensdagavond, na het verstrijken van het ultimatum, zette het leger de president af. Onder de miljoenen Egyptenaren die de afgelopen dagen protesteerden zijn ook veel christenen. Veel van hen verweten Morsi en zijn regerende partij, de Moslimbroederschap, dat ze te weinig deden tegen de economische neergang van het land.

Shenoda Danil is één van de christenen die afgelopen dagen protesteerden. “Sinds de verkiezingen gaat het bergafwaarts met Egypte. Leden van de Moslimbroederschap denken alleen aan hun eigen belangen. Ze doen niets voor de gewone Egyptenaren en hebben ons alleen maar verdeeldheid gebracht.”

Medewerkers van Open Doors in Egypte vragen christenen in Nederland om te bidden. “De situatie is erg onzeker. Nog steeds is onduidelijk welke tactiek het leger volgt en welke gevolgen de afzetting van Morsi zal hebben voor de christenen.” Ondanks dat de vreugde bij veel christenen overheerst, is de angst voor geweld ook toegenomen.

Dank dat de Here God niet loslaat wat Hij ooit begonnen is te doen in Egypte. Bid om bescherming van de kerk in Egypte.

Bid samen met Egyptische christenen voor een nieuwe regering die rekening houdt met de belangen van alle Egyptenaren.

Bid dat christenen in deze roerige tijd de mogelijkheid krijgen om met hun islamitische buren te spreken over het geloof in Jezus Christus.