Indonesie: evangelisten veroordeeld tot drie jaar cel

Kashfi Rasyid en Jalaludin, twee christenen uit Indonesiƫ, zijn veroordeeld tot drie jaar cel voor het evangeliseren onder moslims. Vijf andere christelijke gezinnen die betrokken waren bij hun werk, moesten vluchten voor hun leven.

Tijdens de rechtszaak ging het vooral om de vraag of Kashfi Rasyid en Jalaludin beschouwd moesten worden als moslims, gezien hun islamitische achtergrond. De mannen hielden vol dat ze christen waren. De advocaten van de christenen zijn van plan om in hoger beroep te gaan.

De andere betrokken christenen die op de vlucht geslagen zijn, hebben zich met hulp van de Britse zusterorganisatie van SDOK op een andere plaats gevestigd.

Bid dat Kashfi Rasyid en Jalaludin in hoger beroep worden vrijgesproken.

Bid dat God hen kracht geeft en hun geloof versterkt tijdens hun gevangenschap.

Bid om bescherming voor de andere betrokken christenen.

Bid dat God hen gebruikt om veel mensen voor Hem te winnen.