Iran: Mostafa moet tien jaar de cel in

Hij bezocht een samenkomst in een huiskerk. Gewoon om samen te komen met andere christenen, net na Kerst 2012. Het vonnis dat onlangs over de Iraanse christen Mostafa Bordbar werd uitgesproken luidt echter: tien jaar gevangenisstraf vanwege ‘het bezoek aan een illegale samenkomst en deelname aan een huiskerk’.

Mostafa is een christen met een moslimachtergrond. Hij werd op 27 december gearresteerd. Mostafa zou op borgtocht vrijkomen, maar er was iets mis met zijn papieren, waardoor hij in de gevangenis moest blijven. In juni diende zijn rechtszaak en eind juli deed de rechter uitspraak. In een acht pagina’s tellend document stond dat Mostafa schuldig is bevonden en tien jaar de cel in moet.

Mostafa gaat in beroep tegen de uitspraak. Helaas is Mostafa niet de enige christen die in Iran gevangen zit. We vragen u deze week te bidden voor alle Iraanse christenen die in de cel zitten.

Bid om Gods nabijheid voor Mostafa, zodat hij overeind blijft in zijn overtuiging dat de Here Jezus Zijn redder is en hem nooit in de steek laat. Bid ook voor zijn advocaat die bezig is het beroep voor te bereiden.

Bid ook voor andere gevangenen, onder wie de Iraans-Amerikaanse voorganger Saeed Abedini. Hij werd begin dit jaar tot acht jaar cel veroordeeld.

Wilt u ook bidden voor gevangenbewaarders en medegevangenen van christenen die in de cel zitten? Bid dat zij door de christelijke gevangen mogen ontdekken wie de Here God is.