Twee christenen in India vals beschuldigd

Twee christelijke leiders uit Siliguri, India, zijn gearresteerd en beschuldigd van seksueel misbruik. De mannen, George en Johnson, verzorgen Bijbelonderwijs in een weeshuis. Een zestienjarig meisje uit dat weeshuis zou de twee beschuldigd hebben van misbruik. De tante van het meisje, die haar wilde meenemen uit het tehuis maar geen toestemming kreeg, zou hierin een belangrijke rol gespeeld hebben. Een overheidsfunctionaris die belast is met toezicht op kindertehuizen en waarvan bekend is dat hij een vijandige houding ten opzichte van christenen heeft, zou bepaalde bewijslast hebben geproduceerd die niet spoort met de werkelijkheid.

Christelijke voorgangers uit de omgeving verdiepten zich de afgelopen dagen grondig in de situatie en spraken met beide mannen. Ze kwamen tot de conclusie dat de beschuldigingen tegen de twee vals zijn. Ze zijn van mening dat dit een vooropgezet plan is om christenen dwars te zitten. Daarom hebben ze zich verenigd om aandacht te vragen voor deze situatie en op te roepen tot gebed.

George en Johnson zitten nu voor veertien dagen vast en kunnen in die tijd niet op borgtocht vrijkomen. Op 7 augustus is er een rechtszitting. Als de onschuld van de mannen niet bewezen wordt, lopen ze het risico om een levenslange gevangenisstraf te krijgen.

Een lokale veldwerker van SDOK is van dichtbij betrokken bij deze zaak en roept christenen in Nederland op tot gebed. Bid dat de zaak snel opgelost kan worden en dat beide mannen worden vrijgesproken. Bid dat ze terug kunnen naar hun gezinnen en bid om kracht om vol te houden in de gevangenis.