China: Yang Rongli erg ziek in de gevangenis

De Chinese christen Yang Rongli werd op 25 november 2009 gearresteerd. Ze werd veroordeeld tot zeven jaar cel. In de gevangenis heeft ze te maken met verschillende medische problemen, zoals een hoge bloeddruk, diabetes en hepatitis. Ze voelt zich vaak duizelig. De gevangenis geeft haar niet de medische zorg die ze zo nodig heeft.

Yang Rongli werd samen met enkele gemeenteleden van de Linfen-kerk opgepakt. Samen met andere christenen organiseerde ze een gebedsbijeenkomst, nadat de Chinese overheid hun kerkgebouw had verwoest. Ze werden beschuldigd van het ‘illegaal samenbrengen van een groep mensen’ en veroordeeld tot gevangenisstraffen. Ook de christenen Yang Xuan en Yang Caizhen werden destijds opgepakt. Zij zijn inmiddels weer vrij. De gevangenisstraf van Yang Rongli loopt nog tot 2017.

Bid voor de gezondheid van Yang Rongli en dat ze toegang krijgt tot medische hulp. Bid om Gods genezing en troost voor haar.