Ben je veilig op een gevaarlijke plek?

Dominee Daniel Dogo Awayi uit Nigeria gelooft van wel. Hij woont en werkt in het gevaarlijke noorden van Nigeria. Hij wordt achterna gezeten door moslimextremisten die hem willen vermoorden, daarom slaapt ds Awayi vanwege de veiligheid vaak in zijn auto.

Meerdere gemeenteleden van ds Awayi zijn vermoord vanwege hun geloof in God. Toch slaat Awayi niet op de vlucht. Hij gelooft dat God hem geroepen heeft om als predikant te dienen in het levensgevaarlijke noorden van Nigeria. “De veiligste plek is daar waar God je wil hebben,” zegt Awayi.

Speciaal voor predikanten organiseert SDOK op vrijdag 8 november een predikantenbijeenkomst. Op deze bijeenkomst hoopt ds Awayi te spreken.

Op zaterdag 9 november spreekt ds Awayi op een jongerenavond van de Kom Ook Groep in Hardinxveld-Giessendam. Kijk hier voor meer informatie.