Noord-Korea: Executies in zeven steden

Begin deze maand zijn in Noord-Korea zeker tachtig mensen publiekelijk geëxecuteerd. Volgens de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo werden ze beschuldigd vanwege het kijken naar en smokkelen van Zuid-Koreaanse films en pornografie. Ook kreeg een aantal mensen de doodstraf wegens het bezitten van een bijbel.

Het is voor het eerst sinds Kim Jong-un aan de macht is dat er grootschalige openbare executies hebben plaatsgevonden. De overheid lijkt hiermee eventuele publieke onrust in de kiem te willen smoren. Familieleden van de slachtoffers zijn naar strafkampen gestuurd.

Er zijn 200.000 tot 400.000 geheime gelovigen in Noord-Korea. De overheid zet alles op alles om deze christenen op te sporen, daarom lopen zij groot gevaar. Toch heeft Open Doors heeft vorig jaar voedsel, bijbels en christelijke boeken in het land kunnen verspreiden.

Bid voor de kwetsbare broeders en zusters in Noord-Korea. Bid dat ze mogen standhouden ondanks de zware druk en intimidatie van de overheid.

Bijbels en christelijke boeken zijn van grote waarde voor de Noord-Koreaanse kerk. Bid dat de mensen die een bijbel of christelijk boek bezitten niet zullen worden gepakt.

Bid voor de vele christenen die vastzitten in strafkampen en vaak zwaar worden mishandeld. Bid om vrede en kracht die alle verstand te boven gaat.