Bid voor Y Wo Nie

In 2011 werd de Vietnamese christen Y Wo Nie vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis. Hij zat een gevangenisstraf van negen jaar uit vanwege het leiden van een protestbetoging voor meer religieuze vrijheid in Vietnam.

Hoewel Y Wo Nie op vrije voeten is, is zijn leven niet gemakkelijk. Hij kampt nog steeds met gezondheidsproblemen door zijn tijd in de gevangenis. “Mijn gezondheid is niet goed en daardoor kan ik niet hard werken,” vertelde Y Wo Nie onlangs, “Ik heb twee kinderen die naar school gaan en een oude moeder, mijn gezin is erg arm en daardoor moet ik veel werken.”

Y Wo Nie heeft veel lichamelijke klachten overgehouden aan zijn tijd in de gevangenis. Hij heeft last van zijn knieƫn, chronische buikpijn, een darmonsteking en pijn aan zijn ogen en schouders.

“Mijn familie en ik zijn altijd trouw gebleven aan God. We bidden Hem om genezing van mijn ziekte,” vertelde Y Wo Nie. “Ik wil iedereen bedanken die me heeft gesteund. Ik heb niets om u mee terug te betalen, maar ik bid voor u en vraag God om u te zegenen.”

“Ik wil vragen of u ook voor mij en mijn gezondheid wilt blijven bidden. Bid alstublieft ook voor mijn familie, dat zij sterk blijven in hun geloof en dat we in vrede kunnen leven.”

SDOK hield in 2008 een bemoedigingsactie voor Y Wo Nie. Vanwege zijn medische problemen wordt Y Wo Nie nog steeds financieel gesteund door SDOK.