Bid voor Iran

Iraanse kerkleiders vragen uw gebed om de bescherming van christenen. Op 6 januari vieren de Armeense christenen in Iran het kerstfeest. De afgelopen jaren hebben ze tijdens dit feest te maken gehad met invallen en arrestaties.

Ook vragen Iraanse christenen gebed voor voorganger Farshid Fathi. Farshid werd drie jaar geleden gearresteerd en veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Hij zit in eenzame opsluiting in de Evin-gevangenis in Teheran. Farshid heeft nauwelijks contact met zijn familie. In een ander deel van Iran zijn minstens veertig christenen gearresteerd vanwege hun christelijke activiteiten. Sommige zijn, net zoals Farshid, schuldig bevonden en veroordeeld. Anderen zijn op borgtocht vrijgelaten en wachten op hun hoorzitting.

Bid voor Farshid, zijn vrouw en twee kinderen. Bid dat ze Gods aanwezigheid, vrede en bescherming elk dag mogen ervaren. Bid voor andere christenen die veroordeeld en gevangengezet zijn vanwege hun geloof. Bid dat ze standvastig blijven in hun geloof en door hun woorden en daden de liefde van Jezus Christus laten zien.

U kunt Farshid Fathi ook bemoedigen met een kaart.