Nobi: Van vervolger tot volgeling van Jezus

In de Indiase deelstaat Orissa vonden in 2008 op grote schaal aanslagen op christenen plaats. Zeker honderd christenen werden gedood en meer dan 50.000 mensen sloegen op de vlucht.

Vijf jaar na deze gebeurtenissen reisde SDOK met de EO naar Orissa. Daar ontmoetten we Nobi Digal, een man die direct betrokken was bij de gewelddadigheden in 2008. Nobi (rechts op bovenstaande foto) martelde christenen en stak hun huizen in brand. Vijf jaar geleden vernielde hij een kerk. Nu bezoekt Nobi zelf een kerk; hij is christen geworden, dankzij een dominee die zelf slachtoffer was van de gewelddadigheden.

U kunt het indrukwekkende verhaal van Nobi bekijken via onderstaande video. Daarnaast kunt u op 9 januari een radioreportage van deze ontmoeting beluisteren in het EO-programma Door de Week (20.00 – 21.00 uur, Radio 5).

Kijk voor meer informatie en eerdere audioreportages over Orissa op de website van EO Geloven.