Nigeria: Aanvallen op twee christelijke dorpen

“Alahu Akubar” (vertaling: Allah is groot), schreeuwden de gewapende mannen terwijl ze het christelijke dorp Riyom in Nigeria bestormden. Bij deze aanval kwamen 33 christenen vorige week maandag om, onder wie vrouwen en kinderen. Ook staken de aanvallers verschillende huizen in brand. De gewonden zijn in ziekenhuizen opgenomen, velen hebben steekwonden van hakmessen.

Ook in het dorp Kaura vielen gewapende mannen christenen aan. Tien dorpelingen kwamen om en honderden gezinnen zijn op de vlucht geslagen vanwege het geweld. Afgelopen vrijdag is een baptistenvoorganger uit het dorp Gwoza ontvoerd door leden van de extremistische moslimgroep Boko Haram. Zijn familie weet niet hoe het met hem is en waar hij wordt vastgehouden.

“Blijf voor ons en de kerk in Nigeria bidden”, schrijft een veldwerker naar aanleiding van deze aangrijpende berichten. Christenen in Nigeria hebben veel te maken met geweld, vorig jaar werden ten minste 612 christenen om hun geloof gedood.

Bid om Gods troost en bescherming voor getraumatiseerde gezinnen in Riyom en Kaura die rouwen om geliefden die omkwamen.

Bid dat er een einde komt aan het geweld waar christenen in Nigeria keer op keer mee te maken hebben. Bid dat de geweldplegers worden opgepakt.

Bid voor de vrijlating van de voorganger uit Gwoza. Bid dat zijn gezin blijft vertrouwen op de Here God nu onbekend is waar hij is en hoe het met hem gaat.