Marokko: christen vrijgesproken van evangelisatie

De Marokkaanse christen Mohamed el Baldi (34) is vrijgesproken van evangelisatie. Dat meldt het ANP vandaag.

Evangeliseren is verboden in Marokko en wordt normaalgesproken bestraft met een celstraf van drie tot zes maanden en een boete van maximaal 45 euro. El Baldi kreeg in september echter een buitengewoon zware straf opgelegd van 2,5 jaar cel en een boete van 450 euro. Hij werd na een maand gevangenschap voorwaardelijk vrijgelaten in afwachting van zijn hoger beroep.

Het hoger beroep in de zaak van El Baldi zou plaatsvinden op 10 oktober, maar werd tweemaal verzet. Vorige week oordeelde de rechter dat El Baldi een gesprek had over het geloof, maar dat er geen bewijs was voor dwang of een financiële vergoeding voor bekering. Vandaag is de uitspraak dus officieel bekrachtigd.

Mohamed Oulad Ayad, voorzitter van de Marokkaanse vereniging voor de verdediging van mensenrechten is blij met de uitspraak uit hoger beroep. “De zaak kan gesloten worden omdat duidelijk is dat de aanklacht vals was”, vertelt hij. “Deze rechtszaak was een lachertje. El Baldi zal nu snel als vrij man door het leven gaan.”

Dank voor de vrijlating van Mohamed el Baldi. Bid dat hij sterk staat in zijn geloof en in alles blijft vertrouwen op de Here God.

Bid voor andere Marokkaanse christenen die onder valse aanklachten of onder het mom van evangelisatie worden gevangengezet. Bid ook voor hun gezinnen die thuis achterblijven.

Bid om kracht voor de Marokkaanse kerk om te volharden in geloof. Van de inwoners is 99 procent moslim. Er wonen ongeveer 22.000 christenen in het land, van wie de meesten uit het buitenland komen en in Marokko werken.