Indiase christenen op borgtocht vrijgelaten

George en Johnson, de twee Indiase christenen die afgelopen zomer werden gearresteerd vanwege vermeend seksueel misbruik, zijn op borgtocht vrijgelaten. Begin januari mochten de twee mannen de gevangenis verlaten. Ze moeten zich nog regelmatig bij het gerechtshuis melden totdat er uitspraak is gedaan in de zaak.

In juli 2013 werden George en Johnson door een zestienjarig meisje beschuldigd van seksueel misbruik. Christelijke voorgangers uit de omgeving verdiepten zich in de situatie en spraken met de beide mannen. Ze kwamen tot de conclusie dat de beschuldigingen tegen de twee vals zijn en zijn van mening dat het een vooropgezet plan is om christenen dwars te zitten.

George en Johnson zijn inmiddels terug bij hun familie. Ze zijn op borgtocht vrij totdat er een uitspraak is gedaan, dit kan in India jaren duren.

Lees hier een artikel over de arrestatie van Johnson en George.

Dank God dat George en Johnson thuis zijn bij hun familie.

Bid dat de mannen vrijgesproken worden en hun werk kunnen voortzetten.