Bid voor de kerk in Irak

Voorganger Andrew White uit de Irakese hoofdstad Bagdad vraagt dringend om gebed voor de kerk in Irak. De laatste tijd is er veel geweld, zoals bomaanslagen en beschietingen, in steden als Bagdad en Mosul. Het geweld eist veel slachtoffers, afgelopen januari vielen er meer dan duizend doden.

“Honderden mensen hebben hun kerk verlaten omdat ze het land zijn ontvlucht,” zegt voorganger Andrew White, “De honderden die over zijn gebleven kunnen het zich niet veroorloven om weg te gaan, hierdoor is de armoede groter dan ooit. Ik kan eerlijk gezegd niet vertellen hoe vreselijk de dingen zijn. We zitten in een wanhopige crisis en hebben uw gebeden nodig. Maar ik laat mijn mensen hier niet achter, hoe slecht het ook gaat. Ik ga niet weg en God ook niet.”

Wilt u bidden voor de kerk in Irak?

Lees het verhaal van voorganger White in zijn boek ‘Geloof onder vuur’.