Kazachstan: voorganger naar de gevangenis

De Kazachstaanse christen Bakhytzhan Kaskhumbayev werd op 17 februari veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De inmiddels gepensioneerde voorganger werd in mei 2013 gearresteerd en beschuldigd van ‘inbreuk op de gezondheid van een gemeentelid’. Naast de gevangenisstraf moet Bakhytzhan ook een boete van bijna negenduizend euro betalen.

Bakhytzhan werd door de moeder van een van zijn gemeenteleden ervan beschuldigd dat hij haar dochter had beschadigd, omdat zij de kerk bezocht. De advocaat van Bakhytzhan noemt deze zaak ‘een van de vreemdste gevallen die hij heeft gezien’ en gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Bid dat de aanklachten tegen Bakhytzhan worden verworpen.

Bid om kracht en wijsheid voor Bakhytzhan en voor zijn gemeenteleden.