Noord-Afrika: Bijbel verscheurt gezin

“U moet kiezen: voor mij of de Bijbel!” Met deze woorden stelde Lana* haar moeder Dina deze week voor een moeilijke keuze. Eerder werd Dina uit Noord-Afrika al in de steek gelaten door haar man die moslim is. Hij scheidde van haar omdat hij niet kon accepteren dat ze christen was geworden.

Ook dochter Lana wil het christelijk geloof van haar moeder niet accepteren. Deze week trof ze in huis een bijbel aan en confronteerde Dina hiermee. Toen haar moeder besloot dat ze de Bijbel niet wilde opgeven, werd Lana erg boos en vertrok. Ze woont nu bij haar vader.

Dina is erg verdrietig vanwege deze moeilijke situatie. Haar andere dochter Raqel woont nog wel bij haar. Het verhaal van Dina is typerend voor de lastige familiesituatie van veel moslimbekeerlingen in Noord-Afrika.

Bid om troost en wijsheid voor Dina. Bid dat ze sterk staat en vasthoudt aan haar geloof in Jezus Christus.

Bid dat Dina’s man en haar dochters Lana en Raqel het evangelie horen en tot geloof komen.

Bid voor moslimbekeerlingen in Noord-Afrika. Bid dat ze door de leiding van de Heilige Geest met elkaar in contact komen en niet geïsoleerd raken.

* Lana, Dina en Raqel heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen worden hun echte namen niet
vermeld.