Turkije: Verdachten Malatya-moorden op vrije voeten

Christenen in Turkije vragen uw gebed, nu de drie verdachten van de zogenaamde Malatya-moorden op vrije voeten zijn gekomen. De drie zaten vast sinds de moord op twee Turkse en een Duitse christen in de Turkse plaats Malatya in 2007.

De mannen komen op borgtocht vrij vanwege een nieuw aangenomen wet, waardoor verdachten niet langer dan vijf jaar in voorarrest mogen zitten. De nabestaanden van de vermoorde christenen vrezen dat de verdachten het land zullen verlaten en daardoor aan hun straf zullen ontkomen.

Daarnaast is er de angst voor meer geweld: de moordenaars hebben in de rechtszaal regelmatig felle bedreigingen geuit naar de nabestaanden en andere christenen in Turkije. “Ik en mijn kinderen moeten leren leven met het idee dat we deze mannen zomaar ergens kunnen tegenkomen”, zegt Susanne Geske, weduwe van de omgebrachte Duitse christen Tilmann Geske.

Bid om Gods bescherming en troost voor de nabestaanden van Necati Aydin, Ugur Yuksel en Tilmann Geske.

Bid om wijsheid en daadkracht voor de rechters die moeten beslissen over het vervolg van de zaak.

Vanwege de nieuwe wet komen ook de verdachten van moord op andere christenen op vrije voeten. Bid dat het recht zegeviert in deze situatie.