Sri Lanka: voorganger en zijn gezin aangevallen

Op 16 februari werd het huis van de Sri Lankaanse voorganger Asgiriya bestormd door een menigte van 250 dorpelingen. De dorpelingen werden aangevoerd door elf boeddhistische monniken. Asgiriya werd gedwongen om zijn erediensten onmiddellijk te staken.

Voorganger Asgiriya probeerde de menigte uit te leggen dat er vrijheid van godsdienst is in het land en dat hij het recht heeft om kerkdiensten te houden. Vervolgens werden de voorganger en zijn vrouw aangevallen en mishandeld. Hun 18-jarige dochter werd uitgescholden.

Een vooraanstaande boeddhistische monnik waarschuwde de dorpelingen dat elke ‘verrader’ die een christelijke eredienst bezoekt dezelfde behandeling krijgt als voorganger Asgiriya.

Bid om Gods bescherming en leiding voor Asgiriya en zijn gezin. Bid om vrede tussen verschillende religieuze groepen in Sri Lanka.