Iran: Farshid Fathi gewond in de gevangenis

De Iraanse christen Farshid Fathi is gewond geraakt in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Middle East Concern meldt dat bewakers een aantal gevangenen te lijf gingen en Farshid probeerde een medegevangene te beschermen. Hierbij stampte een bewaker hard op de voet van Farshid. Hij brak zijn voet en een teen en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Farshid is voorganger en zit gevangen sinds 26 december 2010. Hij is veroordeeld vanwege het plegen van activiteiten tegen de staat. Die veroordeling is afgeleid van het feit dat Farshid leiding gaf aan een netwerk van huiskerken. Farshid is een christen met een moslimachtergrond en zit nu een straf uit van zes jaar.

Tijdens het opstootje in de gevangenis raakten in totaal zo’n dertig gevangenen gewond. Onder hen waren meerdere christenen die om hun geloof gevangen zitten: Ebrahim Firouzi, Rasoul Abdullah en Alireza Seyyedian.

Farshid heeft tijdens zijn gevangenschap van ruim drie jaar meerdere periodes doorgebracht in eenzame opsluiting. Ook is hij onderworpen aan zware verhoren en zijn er momenten geweest waarop hem alle contact met zijn familie werd verboden.

Bid voor voorspoedig herstel van het lichaam van Farshid. Bid ook voor zijn geestelijke gezondheid, dat hij niet wordt gekweld door depressieve gedachten en frustratie.

Bid ook voor de echtgenote en twee kinderen van Farshid, dat zij Gods nabijheid en kracht elke dag ervaren.

Op dit moment zitten in Iran zeker vijftig christenen gevangen om hun geloof. Sommigen, zoals Farshid, zijn al veroordeeld, terwijl anderen nog in afwachting zijn van de officiële aanklacht of op borgtocht zijn vrijgelaten. Bid dat in al deze processen de vrede van God de harten en gedachten van deze christenen zal bewaren in Jezus Christus.