Nigeria: ‘Laat onze kinderen naar huis terugkeren’

“We verzoeken de ontvoerders te luisteren naar ons roepen en ons verdriet, en onze kinderen naar huis te laten terugkeren”, zegt een wanhopige vader. Zijn dochter is één van de 187 ontvoerde schoolmeisjes uit het Nigeriaanse dorp Chibok. Het grootste kerkelijke netwerk in het land, de Christian Association of Nigeria, roept christenen op om te bidden en te vasten.

Op 14 april werden zo’n 230 meisjes in de leeftijd van 16 tot 20 jaar ontvoerd van school. Met jeeps werden ze de bossen ingereden, vermoedelijk door leden van de extremistische moslimorganisatie Boko Haram. Veertig meisjes wisten te ontsnappen. Chibok is een christelijke enclave in de door moslims gedomineerde Nigeriaanse deelstaat Borno. Het merendeel van de getroffen gezinnen gaat naar dezelfde kerk. Daarom zien velen de ontvoering van de meisjes als een aanval tegen christenen.

Vermoedelijk moeten de schoolmeisjes koken en schoonmaken voor de rebellen. Mogelijk worden ze ook onder druk gezet om zich tot de islam te bekeren en te trouwen met moslimmannen. De Nigeriaanse regering heeft nog geen reddingsactie op touw gezet. “We roepen president Goodluck Jonathan op tot maatregelen om onze kinderen te bevrijden. Voor ons gevoel worden we genegeerd. Ik ben ervan overtuigd dat als de ontvoerde meisjes hun eigen dochters waren, ze iets zouden doen.”

Bid om bescherming voor de 187 meisjes die vastzitten in de bossen. Bid dat ze snel worden vrijgelaten en veilig terugkeren bij hun ouders.

Bid voor de ouders en naaste familieleden van de ontvoerde meisjes. Gebed is voor hen het enige wapen en ze hopen dat de Here God een wonder doet.

Bid om bescherming en kracht voor de kerk in Noord-Nigeria. Bid dat de Here God ingrijpt, zodat de aanvallen van Boko Haram stoppen.