Soedan: Doodstraf voor hoogzwangere Merian

De Soedanese Merian Yahia Ibrahim (27) hangt de doodstraf boven het hoofd voor overspel en afvalligheid van de islam. Meriam is acht maanden zwanger van haar tweede kind en zit samen met haar oudste zoontje gevangen.

Merian krijgt de straf voor haar bekering tot het christendom. Haar huwelijk met een christelijke man uit Zuid-Soedan wordt niet erkend. De rechter veroordeelde Merian op 11 mei tot zweepslagen en de dood. Ze kreeg drie dagen om berouw te tonen over haar daden. Die dagen zijn nu voorbij.

Sinds de afscheiding van Zuid-Soedan maakt de overheid van Soedan duidelijk dat er in het land geen plek meer is voor christenen. Soedan moet worden gezien als een moslimland waar de islamitische wetgeving de toon zet. Moslims die zich bekeren tot het christendom staan onder grote druk terug te keren tot de islam. Christenen vrezen dat het geweld tegen hen toeneemt en dat er geen vrijheid meer is voor de kerk zodra de islamitische wetgeving volledig wordt ingevoerd.

Bid om wijsheid, kracht en vrede voor Merian, haar echtgenoot en hun gezin. Bid dat Merian niet ter dood wordt gebracht.

Bid dat Merian merkt dat de Here God bij haar is. Bid dat ze op Hem blijft vertrouwen en zich niet laat teneerslaan door de omstandigheden.

Bid voor moslimbekeerlingen die net als Merian hun leven niet zeker zijn omdat ze de Here Jezus volgen.

Een gedachte over “Soedan: Doodstraf voor hoogzwangere Merian”

Reacties zijn gesloten.