Bid mee tijdens de Nacht van Gebed

Door de burgeroorlog in Syrië slaan veel mensen op de vlucht. Maar Hanna* en haar man zijn ervan overtuigd dat ze moeten blijven om andere christenen te helpen.

In de Centraal-Afrikaanse Republiek willen islamitische Séléka-rebellen voorganger Servant* vermoorden. Servant is ondergedoken, maar probeert in het geheim andere christenen te bemoedigen.

Vervolgde christenen als Hanna en Servant kennen de kracht van gebed. Door te bidden leggen zij hun zorgen, angst en twijfel in de handen van de Here God. Ze weten dat zij alleen met Zijn hulp staande kunnen blijven. En ze vertrouwen erop dat ze hun last niet alleen hoeven te dragen maar kunnen rekenen op het gebed van christenen wereldwijd.

In de nacht van 13 op 14 juni bidden duizenden christenen op honderden locaties in Nederland en België voor Hanna, Servant en andere vervolgde christenen. Een dvd met filmfragmenten en een boekje met gebedspunten voor iedere deelnemer helpen om deze nacht goed in te vullen. Bidt u mee voor de vervolgde kerk?

* Hanna en Servant heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet vermeld.

Wat kan ik verwachten?

De Nacht van Gebed vindt elk jaar plaats op honderden locaties in Nederland en België. Het programma is ingedeeld in vier gebedsblokken waarbij elke keer drie landen centraal staan van de Ranglijst Christenvervolging. Bij elk land hoort een filmfragment en een gebedsronde. Alle deelnemers ontvangen een boekje met landeninformatie en concrete gebedspunten.

Kijk in het locatieoverzicht waar en hoe laat bij u in de buurt een gebedsnacht wordt gehouden, of geef u op als organisator. U ontvangt dan een map met een handleiding en materialen.

Waar kan ik bidden?

Op honderden plekken in Nederland en België kunt u meedoen met de Nacht van Gebed.

U kunt de hele nacht bidden of een deel van de nacht aanschuiven. Op www.nachtvangebed.nl ziet u waar u kunt bidden. U kunt ook gebruikmaken van deze kaart. Staat uw woonplaats er niet bij? Organiseer dan zelf een Nacht van Gebed!