Meriam uit Sudan veroordeeld tot de doodstraf

Meriam Yahia Ibrahim, een christelijke vrouw uit Sudan, is op 15 mei veroordeeld tot honderd zweepslagen en de doodstraf. Ze werd in augustus 2013 aangeklaagd vanwege afvalligheid van de islam en overspel. Meriam is acht maanden zwanger van haar tweede kind.

Meriam heeft een moslimachtergrond, maar is getrouwd met een christelijke man. Volgens de sharia-wetgeving in Sudan is een huwelijk tussen een moslim en een christen niet toegestaan. Zo’n huwelijk wordt gezien als overspel. In februari 2014 verklaarde Meriam dat ze christen is, daarop besloot de rechtbank haar ook aan te klagen vanwege afvalligheid.

Bid voor Meriam!

Lees meer informatie en gebedspunten over Meriam op de site van SDOK.
Kom in actie via de site van Amnesty International om aandacht te vragen voor de situatie van Meriam.