Midden-Oosten: Christelijke vrouwen vermoord door familieleden

Drie christelijke vrouwen uit het Midden-Oosten zijn om het leven gebracht door hun familieleden. De moorden werden op verschillende plaatsen gepleegd op 30 april en 1 mei.

Een 38-jarige vrouw werd door haar twee broers doodgeschoten nadat ze hoorden dat ze in het bezit was van een Bijbel en via Skype contact had met een christen. Een 22-jarige vrouw werd door haar broer doodgestoken nadat hij haar betrapt had met een christelijke cd. Deze vrouw had eerder met haar broer over Jezus gesproken. De man liet het lichaam van zijn zus achter bij het ziekenhuis. Een ander incident spreekt over een vader die zijn dochter met een steen sloeg. Hij gaf zich daarna over aan de politie en bekende de moord. Hij vertelde de politie dat zijn dochter regelmatig naar de kerk bleef gaan, ondanks dat hij het haar verboden had. Om deze reden wordt de man waarschijnlijk niet vervolgd voor de moord op zijn dochter.

Bid voor christenen die te maken hebben met vervolging vanuit hun familie.

Bid dat zij de nabijheid van God ervaren en trouw blijven aan hun geloof.