Afghanistan: Indiase priester ontvoerd

In het dorpje Sohadat in de Afghaanse provincie Herat staat een school voor Iraanse vluchtelingen. Die wordt geleid door de Jezuïtische Vluchtelingendienst. Priester Alexis Prem Kumar bezocht deze school. Toen hij weer wilde vertrekken, omsingelde een groep gewapende mannen het gebouw.

De mannen schoten met hun wapens in de lucht. Ze pakten Alexis en dwongen hem in een auto. Toen reden ze weg. Sinds de dag dat het gebeurde, afgelopen maandag, is niets meer vernomen van de priester. Zijn familie is in onzekerheid.

De priester bezocht de school als directeur van de afdeling Afghanistan van de Jezuïtische Vluchtelingendienst. De internationale directeur Peter Balleis is diep geschokt door de ontvoering. “We hebben contact met alle relevante autoriteiten en doen er alles aan om zijn veiligheid en een spoedige terugkeer te verzekeren. Ondertussen bidden we voor Prem Kumar en zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijd.”

Terwijl het Indiase ministerie van Buitenlandse zaken bij de lokale autoriteiten aandringt, verzoekt de Conferentie van Katholieke Bisschoppen om het ingrijpen van de nieuw verkozen Indiase minister-president Narendra Modi. Sinds India betrokken is bij een groot aantal ontwikkelingsprojecten in Afghanistan, zijn er veel aanslagen gepleegd op Indiase burgers en op Indiase doelwitten. Toch is het niet duidelijk wie de daders zijn of wat hun motieven zijn.

Bid voor het welzijn van priester Alexis Prem Kumar.

Bid voor de familie van de priester en de andere betrokkenen.

Bid dat de contacten van de Jezuïtische Vluchtelingendienst, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Conferentie van Katholieke Bisschoppen met de autoriteiten mogen leiden tot de veilige terugkeer van priester Alexis Prem Kumar.