Sudan: bemoedig Meriam met een brief

Vijf christelijke Nederlandse organisaties, waaronder SDOK, zijn een brievencampagne gestart om de ter dood veroordeelde Meriam Ibrahim uit Soedan een hart onder de riem te steken. Op initiatief van Jubilee Campaign is de website www.schrijfmeriam.nl ontwikkeld, waar mensen een voorbeeldbrief kunnen downloaden, om die vervolgens naar Meriam in de Soedanese vrouwengevangenis te sturen.

Meriam Ibrahim, een christelijke jonge moeder van twee kinderen, werd op 11 mei ter dood veroordeeld vanwege afvalligheid van de islam. Ook kreeg zij een straf van honderd zweepslagen opgelegd, omdat ze als geboren moslim met een christelijke man is getrouwd. In de gevangenis beviel ze onder erbarmelijke omstandigheden van haar tweede kindje.

We moedigen u aan om Meriam een brief of een kaart sturen! U kunt de voorbeeldbrief op de actiewebsite naar eigen inzicht aanpassen en persoonlijk maken.

Wilt u naast schrijven ook blijven bidden voor Meriam en haar gezin?

Bekijk de eerste videobeelden van Meriam en haar kinderen in de gevangenis.