Bijbelschool in Vietnam aangevallen; 47 christenen gearresteerd

Afgelopen maandag werd een bijbelschool in Vietnam aangevallen door een grote groep politieagenten en andere officials. 29 aanwezige voorgangers en 47 studenten werden gearresteerd. Dat meldt een partnerorganisatie van SDOK die in Vietnam werkzaam is.

Om elf uur ’s avonds (plaatselijke tijd) werden de voorgangers en studenten op de bijbelschool van pastor Quang opgeschrikt door een groep van een paar honderd agenten, ambtenaren en leden van de burgerwacht. Het hek om de school werd gesloopt, waarna ze twee uur lang huishielden in de school. Het gebouw werd geplunderd, meer dan twintig aanwezige christenen werden mishandeld en 47 mensen werden afgevoerd. Pastor Quang werd zelf ook mishandeld. Hij verloor daarbij verschillende tanden. Veel van de mishandelde christenen lijden nog erge pijn, omdat ze niet in de gelegenheid zijn gesteld een arts te bezoeken.

De bijbelschool van pastor Quang is in het verleden vaker door de politie overvallen en verwoest.

Zodra we meer informatie hebben over dit incident, zullen we dat uiteraard melden. Voor nu vragen we uw gebed voor de broeders en zusters die gearresteerd en/of gewond geraakt zijn!